Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus

Ensimmäinen suomenkielinen kirja tupakka- ja nikotiiniriippuvuudesta on ilmestynyt Duodecimin kustantamana. Kirja käsittelee laajasti psyykkistä ja fyysistä riippuvuutta sekä taustalla olevia geneettisiä ja neurobiologisia tekijöitä.

Nikotiini aiheuttaa voimakkaan fyysisen riippuvuuden, mutta psyykkinen riippuvuus aiheuttaa joskus jopa vuosia kestävän vieroitusprosessin. Erilaiset hoitomahdollisuudet käsitellään laajasti; sekä lääkehoidot että psyykkisen riippuvuuden hoidossa käytettäviä tekniikoita. Kirjaan on koottu lukuisia työvälineitä, joita ammattilainen voi käyttää vieroitushoidon toteuttamisessa.

Kirja on kokonaisuudessaan vapaasti kaikkien luettavissa Terveysportin tietokannassa helmikuun 2017 loppuun saakka. Linkki tietokantaan >>

 

 


Inari liittynyt laatuverkostoon

Inarin terveyskeskus liittyi Valtimotautien ehkäisyn laatuverkostoon.

Innostus lähti pohjoisen alueellisesta koulutuksesta, jossa pohdittiin hyvän hoitosuunnitelman tekemistä. Laatuverkoston idea tuottaa yhteistä materiaalia, jota kaikki voivat hyödyntää haluamallaan tavalla antaa pieneille ja keskisuurille terveyskeskuksille erityistä tukea.

Inari on nyt kolmas Lapin terveyskeskuksista, joka on mukana laatuverkostossa. Verkostoon kuuluu kaikkiaan 35 terveyskeskusta ympäri maan.